Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL] Pomoc z zapytaniem
Elber

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam problem z zapytaniem, gdyż nie zwraca mi poprawnie wyników (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

1. SELECT * FROM `partners` p
  2. WHERE
  3. (SELECT
  4. (SELECT SUM(profit) AS profit FROM reservation r WHERE r.partners_id = p.partners_id) - (SELECT SUM(price) AS price FROM transaction t WHERE t.partners_id = p.partners_id)
  5. ) > 0

Co jest źle ?

Celem zapytania jest wyciągnięcie tylko tych którzy saldo czyli profit - price mają większe niż 0 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Elber 1.12.2012, 21:16:24
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
CuteOne

-----

Chcesz pobrać partnerów ale nie podajesz według jakiej kolumny mają być pobrani.
+Quote Post
Elber

-----

Hmm, czyli jak to powinno być ? Bo nie rozumiem jak mam podać według jakich kolumn mają być wybrani ?

Pomoże ktoś ? Bo nie wiem w którym miejscu i jak podać te kolumny (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Już znalazłem rozwiązanie
  1. SELECT * FROM `partners` p WHERE (SELECT (SELECT coalesce((SELECT SUM(coalesce(profit,0)) AS profit FROM reservation r WHERE r.partners_id = p.partners_id),0)) - (SELECT coalesce((SELECT SUM(price) AS price FROM transaction t WHERE t.partners_id = p.partners_id),0))) > 0
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 14:11