![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 11.05.2012 Skąd: jestem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem zacząłem swoją przygodę z SF 2.1 i nie potrafie zainstalowac pakietu "doctrine-fixtures-bundle", w symfony 2.0 nie mam problemu natomiast w 2.1, nie potrafie. Pomoże mi ktoś ? ;-)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I czym się to niepotrafienie objawia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 14.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej jeśli używać będziesz composera, jest chyba łatwiej niż w sf 2.0
Pobierasz composera (jest na stronie), następnie do composer.json dodajesz swój wpis (tylko pamiętaj, aby był to w 100% prawidłowy plik json). Następnie odpalasz Cytat php composer.phar update I po sprawie. Jeśli pojawiają się jakieś błędy, to podeślij je na forum. Bez tego możemy tylko wróżyć w czym problem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd brać tzn jakiś przykład tego co tam wpisać i jak ?
"stof/doctrine-extensions-bundle": "dev-master" skąd composer wie, gdzie szukać? stop/doctrine-extension-bundle Po dwukropku rozumiem, że jest podana wersja jaką chcemy ściągnąć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 14.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://packagist.org/packages/stof/doctrin...tensions-bundle
Composer ma bazę tego co i skąd ma pobierać. Możesz w niej znaleźć m.in. to jaką wersję wpisać po dwukropku. Wpisujesz tak jak podałeś, na koniec listy pakietów, pamiętaj, aby każdy wpis poza ostatnim miał na końcu przecinek. Informację co należy wpisać najczęściej odczytuje się z readme na stronie projektu lub na github, jeśli nic o tym nie ma, można przeszukać packagist.org |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 11.05.2012 Skąd: jestem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy wpisuję
to wyskakuje mi błąd: Natomiast gdy wpiszę
to drukuje mi coś takiego
|
|
|
![]()
|
|
Nie pobrałeś composera. Bez tego nie masz co uruchamiać i jasno widać do w zwracanym komunikacie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
http://getcomposer.org/download/ |
|
|
![]()
|
|
Mam pobranego jak i również zainstalowanego Composer'a.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesteś w katalogu z composerem ? Tak najlepiej.
Uruchamiasz CMD, przechodzisz do katalogu z composer.phar i composer.json i dopiero wydajesz tą komendę. |
|
|
![]()
|
|
Jeden problem za mną ale pojawia się kolejny
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj dodać przed "extra" w composer.json:
Kod "minimum-stability":"dev" Mam wgrane doctrine-fixtures-bundle i u mnie pobiera go bez problemu. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:28 |