![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Trochę to pewnie banalne ale nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Zaznaczę, że starałem się coś na ten temat znaleźć niestety się nie udało. Po wrzuceniu strony na serwer pojawiły się dodatkowe marginesy przed <header> i <footer>. Przy badaniu elementu w google chrome są dodatkowe znaczniki " " (znaki cudzysłowia), których nie ma w kodzie html jak również w arkuszu css. Trochę pokrętne tłumaczenie ale to chyba przez godzinę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówiłem, że późno (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif) tutaj jest testowa stronka i chodzi mi o margines pomiędzy reklamą i <header> i margines nad stopką.
Z góry dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował mikcuki 30.11.2012, 13:28:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki (zakładam, że header i footer znajdują się w osobnych plikach) kodujesz w UTF-8 z BOM, stąd problemy. Zmień kodowanie plików na UTF-8 (PSPad, Notepad++ posiadają odpowiednie opcje). Zadeklaruj charset w sekcji head.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety pomogło tylko w połowie footer już ma ładny margines. Ale niestety header nadal nie działa jak powinno. Oczywiście wszystkie zalecenia wykonałem jak trzeba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czekam na kolejne pomysły
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krzaczki w liniach: 3, 21, 22, 47 to jest właśnie BOM. Co oznacza, że musisz zmienić jeszcze kodowanie pliku głównego (pewnie index.php) albo pliku odpowiedzialnego za wstawienie sekcji head oraz kodowanie pliku zawierającego widget formularz logowania, jak i widget users. Podejrzewam, że wszystkie pliki masz źle zakodowane. Ten post edytował mortus 30.11.2012, 13:13:07 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo za pomoc już wiem gdzie zrobiłem błąd zmieniłem kodowanie i wszystko śmiga jak trzeba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 14:14 |