![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na swojej stronie wykorzystuję dane pobierane z innej. Czasem jest tak, ze ta strona, do której się odwołuję nie odpowiada (istnieje, a nie odpowiada).
Wtedy i moja strona 'wiesza się' wykonujac:
jak można temu zapobiec? Wystarczyłoby niewykonywanie skryptu, gdyb strona nie odpowiada, ale jak to można zrobić? przykład strony, która mi nie odpowiada:tutaj pozdrawiam, tmk Ten post edytował tmk 12.09.2004, 10:43:05 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie niebardzo mi to dziala, gdy stosuję to do adresów stron..jeśli chodzi o to, czy istnieje plik lub katalog, to się zgadzam, działa..
taka strona się normalnie otwiera, a odpowiedz jest: 'nie ma' pozdrawiam, tmk |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No bo przeciez nazwa pliku nie zawiera w sobie zmiennych, prawda? Zaloze sie o kapuste, ze ten plik to:
http://www.gpw.com.pl//wyniki/indeksy.asp bez ?lang=PL Czy teraz wypisze ci 'jest'? |
|
|
![]()
|
|
no sprawdzałem i to i ....nic, odp. "nie ma"
pozdrawiam, tmk |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobiłem tak że co 15 minut Crono Job ściąga mi dane ze stronki zapisuje w MySQL'u i dzieki temu zawsze stronka mi śmiga niezależnie od połączenia między moją a innym servem.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:29 |