![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy warto wlaczac w Skryptach GZIP i CACHE chodzi o cmsa co robi GZIP wiem alee naczym polega cache niee bardzo moze ktoss wyjasni ? czy warto uzywac czy niee ![]() ____________________________________________________ PoModl Sie Za Wszystkich I Wszystko O Wszystkich I Wszystko |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprecyzuj ta czesc pytania o cache. Chodzi ci o cache np. systemu szablonow czy np. zapytan do bazy danych?
Jesli jest to dosc rozbudowany CMS obydwie wymeinione przezemnie metody sa jak najbardziej wskazane. Jesli jednak jest to malo skomplikowany projekt, a przypuszczalna liczba osob odwiedzajacych mala nie warto tracic na to czasu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
System jest na mabo, ilosc dzienych zapytan to kilkadziesiat tysiecy, jest to serwistypu artykuly newsy, itd, niee wiem co mambo cechuje wiec niee moge odpowiedziec
![]() |
|
|
-Krisek2- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiec dalej niee wiem czy wlaczyc czy nie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
włącz... zawsze te parę zapytań do bazy mniej...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bog Zaplac Za Odpowiedz
_____________________________________________________ PoModl Sie O Wszystkich I Wszystko Za Wszystko I Wszystkich |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |