![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-hafibon- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Korzystam z formularza ze strony http://websta.pl/download/php-formularz-ko...-maili#comments. Dostosowałam go do swoich potrzeb, ale nie znam php i nie mogę poradzić sobie z jedną rzeczą: chciałabym, żeby kopia maila była wysyłana także do nadawcy. Wiem, że były już podobne tematy, ale nie umiem dopasować tego do mojego skryptu... Będę wdziędzna za wszelką pomoc/wskazówki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam skryptu, także nie wiem jak wygląda struktura plików. Ale znajdź sobie fragment w którym wysyłany jest mail - odpowiada za to funkcja mail. Pierwsza zmienna to adresat, musisz wyedytować te zmienną dodając adres nadawcy. Jeśli chcesz bardziej szczegółowej pomocy, wklej kod na forum.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W mail.php (linijka: 86) masz kod od wysyłania. Ogólnie wszystko jest wysyłane za pomocą funkcji mail -> http://php.net/manual/en/function.mail.php
jeśli chcesz, żeby mail został wysłane do Ciebie również proponuje dwa wyjścia: 1) dodanie nowego dodatkowego nagłówka, aby wysyłał do Ciebie kopie, ale nie pamiętam jak on się nazywał; 2) w mail.php to:
zmień na:
tylko zmień twoj@o2.pl na swój adres. /UPDATE: faktycznie - lepszym rozwiązaniem jest rozwiązanie post niżej. Ten post edytował wujek2009 27.11.2012, 17:17:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trzeba dwa razy używać funkcji mail, wystarczy dodać kolejnego odbiorcę.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
-hafibon- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chyba nie wyraziłam się jasno, albo źle Was rozumiem.
Wiem jak dodać drugiego odbiorcę maila, działa to nawet po przypisaniu dwóch adresów zmiennej adres_odbiorcy w pliku ustawienia.php:
Mi natomisat chodzi mi o to żeby każda osoba wchodząca na moją stronę i korzystająca z formularza dostawała kopię napisanej przez siebie wiadomości także na swoją skrzynkę (czyli adres, który poda w polu formularza "mail"). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> php odbieranie danych POST
google -> php zmienne google -> php funkcje (opcjonalnie) google -> php manual mail (patrz komentarze) Po zapoznaniu się z powyższymi tematami, będziesz w stanie samemu przerobić skrypt. |
|
|
-hafibon- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zanim utworzyłam ten temat szperałam w googlach, wydawało mi się nawet, że wiem jak działa ten skrypt,
ale zmiany, które w nim wprowadzałam nie dawały efektu i przerosło mnie to. Dlatego poprosiłam o pomoc na tym forum, ale ok - poczytam jeszcze raz teorię, przynajmniej się czegoś nauczę no i może wykombinuję jak to zrobić ![]() @CuteOne - nie rozumiem tylko dlaczego nie możesz podać mi rozwiązania, skoro je znasz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @CuteOne - nie rozumiem tylko dlaczego nie możesz podać mi rozwiązania, skoro je znasz Cytat poczytam jeszcze raz teorię, przynajmniej się czegoś nauczę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:05 |