![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam plugin z php fusion i chciałbym go trochę edytować. Plugin wyświetla ostatnie dodane artykuły, wyświetla je w panelu bocznym na stronie i mam skrócone nazwy tych artykułów a chciałbym go umieścić w środkowej części strony jednak nie potrafię edytować kodu tego pluginu tak aby nazwy tych artykułów nie były takie krótkie. Na stronie www.strefamp3.eu można zobaczyć jak to wygląda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Proszę o pomoc,bardzo będę wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne ta linia:
$itemsubject = trimlink($data['article_subject'], 23); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panel na stronie nazywa się ostatnio dodane mp3 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym żeby nazwy były normalne a nie skrócone ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat nie mam tu dostępu do twojej strony. Wstaw $data['article_subject'] za $itemsubject w echo i powinno działać.
|
|
|
![]()
|
|
No niestety wywala błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /virtual/strefamp3.eu/infusions/latest_articles_panel/latest_articles_panel.php on line 29 |
|
|
![]()
|
|
Pokaż jak to zrobiłeś i poczytaj o łączeniu stringów w PHP.
|
|
|
![]()
|
|
W lini 29
echo THEME_BULLET." <a href='".BASEDIR."articles.php?article_id=".$data['article_id']."' title='".$data['article_subject']."' class='side'>$data['article_subject'] </a><br />\n"; No czytam ten artykuł i nie wiem jak to zrobić, jestem laikiem ... Możesz podać mi gotowy kod ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile zmienną (mowa o $itemsubject) można wyświetlić w taki sposób, w jaki było to zrobione, o tyle elementu tablicy ($data['article_subject']) się już nie da.
Jeżeli jesteś laikiem, to najprostszym rozwiązaniem jest zmiana: na:
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to mi chodziło dziękuję bardzo:) Pozdrawiam.
A żeby mi pokazało 10 ostatnich artykułów a nie jak teraz 5 co trzeba edytować albo dodać do kodu ? |
|
|
![]()
|
|
A potrafisz troszkę myśleć? To zadanie bojowe. Jak zmienić DESC LIMIT 0,5?
|
|
|
![]()
|
|
Tak potrafię, po edycji cyfr 0.5 nic się nie zmieniło już dawno przy tym grzebałem. Jak masz jakieś problemy z swoim ego to nie odpowiadaj w moim temacie ... Znajdą się tutaj ludzie tacy jak Tuminure, którzy pomogą bez zbędnego pierdzielenia. Nie znam się na php, dlatego piszę tutaj z prośbami. Pozdrawiam fachowcu.
|
|
|
![]()
|
|
Żeby Ci pomóc trzeba mieć dane. Nic więcej w kodzie podanym nie występuje chyba że funkcja przez którą to przechodzi robi cache. A to że nie znasz PHP nie oznacza że masz podstaw samemu nie sprawdzić. Dział ten jest dla osób które chcą żeby im pomóc we własnej pracy a nie w pisaniu wszystkiego. Od tego jest dział praca. I nie 0kropka5 tylko 0przecinek5
|
|
|
![]()
|
|
Jest to wtyczka php fusion i tylko tyle mam do pokazania. Nie posiadam więcej kodu tej wtyczki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:39 |