![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 3 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Więc planowałem stworzyć metodę która by mi pobierała z bazy danego użytkownika, by następnie wyciągnąć po za klasę jego dane. Aczkolwiek nie mam pojęcia jak wyciągnąć całą tablicę.
A następnie poza klasą:
I niestety zwraca pustkę.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj return w funkcji, a poza klasą po prostu tę funkcję wywołuj z danym parametrem.
print_r ($profil-> row['usid']); <-- to powinno chyba dać błąd, masz włączone pokazywanie błędów? Ten post edytował Damonsson 27.11.2012, 00:34:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 3 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trzeba. Zmęczenie przepisywaniem kodu od rana sprawiło że przeoczyłem taką kwestię:
w metodzie dałem: $this -> user = $row; A za klasą starałem się odwołać do zmiennej z klasy a nie do tego co wyrzucam. czyli zamiast print_r ($profil-> row); ma być print_r ($profil-> user); Aczkolwiek z drugiej strony, zadam pytanie z tej beczki. Jak sprawić, by w takim razie zamiast 1 odpowiedzi, to zapętlić by wyrzuciło wszystkie dostępne wartości? chodzi mi o odpowiednik:
owszem, szukając po ID zawsze będę mieć 1 wynik. Ale jeżeli bym szukał po czymś co może się powtarzać, to chciałbym by wszystkie znalezione rzeczy mi wypisało jakoś Ten post edytował Arhimenrius 27.11.2012, 00:47:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dlatego zapytałem, czy tam czasem Ci błędu nie pokazało.
Jeśli chcesz wyświetlić wszystkie to fetchAll zamiast fetch. while czy tam foreach dajesz sobie przy wyświetlaniu już. |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieję że jeszcze odpiszecie. Więc tak.
Chodzi o to, że gdy wybiorę to multi, wypisało mi wszystkie dane związane z szukaną rzeczą. Więc daję zmienną jako 'multi' (niżej). Więc powinno użyć fetchAll(...);
Jak widać, szukam w tym miejscu po klasie w której jest osoba. Potem za pomocą print_r próbuję wypisać wszystkie znalezione osoby, ale niestety wyrzuca tylko pierwszą znalezioną. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Odpowiedź na pytanie masz w tym temacie
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=20...p;#entry1008725 Na przyszłość nie powielaj tematów... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:53 |