![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam problem (wiem, że to jest błahostka) lecz nie potrafię tego rozwiązać. Otwórz. W badzie w tabeli pytania znajdują się pytania które są przydzielone do danego działu. Teraz chcę wybrać te pytania jedno na stronie. I tu zaczyna się problem. Zrobiłem wyświetlanie jednego pytania na jednej stronie z przechodzeniem na kolejną:
Brakuje mi jeszcze ograniczenia - np. wpisuje 5 i wyświetla się tylko 5 pytań a nie wszystkie. Dałoby się to jakoś zrobić? Nie wiem, może da się to zrobić jakoś prościej? Dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"SELECT * FROM pytanie WHERE komp = '".$kompetencja."' LIMIT $from, $rows
$from - od $rows - ile ($rows + $from) np. LIMIT 3, 5 wyświetli rekordy od 3 do 8 Ten post edytował CuteOne 26.11.2012, 22:57:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"SELECT * FROM pytanie WHERE komp = '".$kompetencja."' LIMIT $from, $rows $from - od $rows - ile ($rows + $from) np. LIMIT 3, 5 wyświetli rekordy od 3 do 8 Nie o to chodzi. Chcę aby na jednej stronie wyświetlało tylko jedno pytanie i na kolejnych np. 5 kolejne cztery. Czyli zapytanie ma wybrać np. 5 pytań ale na jednej stronie ma wyświetlać tylko jedno. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co ja napisałem.. ? wystarczy podstawić odpowiednie liczby pod $from i $rows....
|
|
|
![]()
|
|
No a co ja napisałem.. ? wystarczy podstawić odpowiednie liczby pod $from i $rows.... Wyświetli mi ale 3 rekordy jeden pod drugim począwszy od 5. Ja chce coś takiego: Podajesz liczbę pytań i: ![]() Klikam następne pytanie ![]() Mam to zrobione ale teraz nie wyjdzie mi losowanie tzn. nie mam pojęcia jak zrobić losowe 5 pytań z danej puli żeby się nie powtarzały. Sesje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2012 Skąd: Września Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował kalafior122 29.11.2012, 13:39:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:45 |