![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
pobralem z jednej tablei liste identyfikatorow interesujacych mnie obiektow i z innej tabeli chcem pobrac szczeolowe informacje na temat tych obiektow poprzez ich identyfikatory ale chcem to zrobic jednym zapytaniem, czy da sie tak? czli pobralem z tabeli 1 wartosci 42,54,76 i teraz chcem wyluskach informacje o tych obiektach z tabeli 2 jedym zapytaniem, moge stoswac OR ale to bedzie bez zensu dla zminnej ilosci wierszy -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz tak probowalem ale w tym wypadku to nie dziala, nie wiem czemu za bardzo :/
-------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz tez:
Jak masz tablice tych numerkow to za pomoca implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual tworzysz sobie bez problemu format potrzebny do powyzszego zapytania, wiec ilosc danych nie gra roli. Lepszym wyjsciem bedzie jednak zastosowanie JOIN'ow, bo widze ze miedzy tymi dwoma tabelami masz relacje, a pewnie nawet o tym nie wiesz.. Podaj wiec strukture obu tabel oraz napisz ktore pole z pierwszej tabeli zawiera identyfikatory ktore sa tez w drugiej tabeli. Z pomoca JOIN'ow da sie to zrobic w jednym zapytaniu lacznie.. tzn nie bedziesz musial najpierw pobierac ID, a potem tresc wlasciwej, tylko odrazu wszystko. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:40 |