![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie ...
Mam pole select w którym mam ustawione onChange. To pole select jest generowane z bazy danych ... Jesli w tej liście rozwijanej nie mam wartości tej którą szukam ... dodaje nową wartość przez dodatkowy formularz, który wykonuje zapis do basy danych i rejestruje nowy element do tego pola select
i tu pojawia się problem ... bo o ile wartość w tym polu select się ustawia to niestety po ustawieniu tej wartości nie wykonuje się funkcja js któ¶a jest zdefionwana w onChange ... pytanie -> jak mogę to rozwiącac ? wygląda na to że "rejestrowanie" nowego elementu przez js nie widzi że zawartośc pola select się zmieniła ... dzięki wielkei za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń i utwórz cały element <select> z nową pozycją
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
móżesz podpowiedzieć jak to zrobić ? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Usuń i utwórz cały element <select> z nową pozycją A tam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - moim zdaniem po prostu wywołaj "ręcznie" zdarzenie onchange i to powinno pomóc. Kod var option=document.createElement("option");
option.text="cośtam"; option.selected=true; // ..... select.onchange( option.value ); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:22 |