![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem uzyskaniem połączenia do servera FTP za pomocą PHP.
Aktualnie mam coś takiego:
Cały czas wyskakuje mi że nie ma połączenia. Przetestowałem już dziesiątki podobnych kodów i efekt wciąż ten sam. Nie wiem czy to coś zmienia, ale ustawiłem atrybuty na 777. Pilnie prosze o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FTP może działać w dwóch trybach: pasywnym i aktywnym.
Aktywny FTP "nadaje" na porcie 21, dane idą na porcie 20. W FTP pasywnym obie rzeczy idą na porcie 21. Oczywiście o ile mówimy o standardowym porcie FTP - można go zmienić w ftp_connect. P.S. A firewall nie blokuje Ci tego czasem? Czy to jest zwykłe FTP, czy FTP z SSL? Bo jak to drugie, to raczej przyda się ftp_ssl_connect... Ten post edytował abort 21.11.2012, 22:11:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Port jest normalny. Bez problemu łączę się z nim po przez Total Comandera.
A mógłbyś dokładniej wytłumaczyć jak te porty mogłyby mi pomóc? Jestem bardzo początkujący ![]() Jest to zwykłe FTP Ten post edytował grzegrzula 21.11.2012, 22:14:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż dane, które masz zapisane w połączeniu w TC (oczywiście bez loginów i haseł; hosta też możesz skrócić do 'host'). Chodzi mi głównie o to, czy masz zaptaszkowane "SSL/TLS", "użyj trybu pasywnego" i "użyj firewall (serwer proxy)".
|
|
|
![]()
|
|
żadna z tych opcji nie jest zaznaczona
podane mam tylko Host login hasło i nic więcej |
|
|
![]()
|
|
Ej, ale dlaczego masz
skoro wynik próby logowania zawiera zmienna $login_result? $conn_id to resource, choć też może zwracać FALSE (w przypadku niepowodzenia)... Powinno to wyglądać chyba tak:
|
|
|
![]()
|
|
ok dzięki za podpowiedź, wywaliło kilka błędów, ale je naprawiłem.
Ale nadal nie mogę się połączyć z serverem, i nie mam pojęcia w czym jest problem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:46 |