Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript]zaladowanie reszty strony po wykonaniu petli
michat34

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

witam pisze prosta gre w js. na poczatku generowana jest plansza ktora sklada sie z 2000 pol (kazde to element w tablicy). tablica tworzona jest dynamicznie do kazdej przyposywana jest losowa liczba. jak generuje tablice z 200 elementami to wszystko jest okej gra chodzi plynnie itd. Ale jak dam 2000 to gra sie zacina. To chyba dlatego ze js tworzy ta tablice w tle. Dochodzi do kodu z tablica robi ja a w miedzyczasie puszcza gre dalej. A ja chce zeby puscil ja jak jzu ta tablice zrobi zeby gra sie nei scinala. Jak to zrobic? Caly blok odpowiedzialny za ruch gry objac np. w if (tablica.lenth == 2000) { // gra// }; questionmark.gif tylko bez sensu jesli on co pol sekundy (co tyle aktualizuje sie canvas) bedzie sprawdzal warunek. jest na to jakies lepsze zdarzenie jak .onload (nie doslownie tylko w tym dzialaniu) albo jakies wymuszczenie warunku zrobienia czegos przed przejsciem dalej?

a gdybym np zalaczal tablice src/

a gdybym np zalaczal tablice src/

Ten post edytował michat34 22.11.2012, 16:50:35
Go to the top of the page
+Quote Post
lukaskolista

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Problem tkwi w rysowaniu planszy. Silnik przegladarki nie radzi sobie z tak duza iloscia wezlow w HTML. Najszybszy jest chrome, ale i tak przycina. Robilem kiedys juz cos takiego. Tablica w js (o ile nie zapetlasz petli) nie jest przyczyna.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:55