![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z wyświetlaniem w okienku wybranej wartości. Możecie podpowiedzieć jak to zrobić? Mam taki kod html:
Chciałbym wyświetlić w polu o nazwie display wartość którą przycisnę buttonem. Jak mogę to zrealizować? Później będę dopisywał sobie funkcje które liczą itd, ale na razie nie wiem jak pokazać to co przycisnę w polu display? Pozdrawiam Ten post edytował leewang 21.11.2012, 21:04:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie w okienku, a w polu tekstowym.... Siedziałem 5 minut i sie zastanawiałem gdzie ty masz to okienko...
Kod <a data-role="button" data-inline="true" href="#" onclick="jQuery('#display').val('1');return false;" class='digits'>1</a> Analogicznie reszta -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, o to mi chodziło
![]() Mam teraz drugi problem z pobraniem zmiennych, może ktoś wpadnie na pomysł jak to zrobić?
Kod //Tutaj ma się pokazywać na wyświetlaczu to co zostało naciśnięte $(document).ready(function() { PoleWyswietlacza = $('#wyswietlacz'); $("button").bind('tap', function() { przyciskNacisniety(); }) }) //Tutaj pokazuje się na wyświetlaczu to co kilka razy było naciśnięte np nacisnę dwa razy 5 to pokaze się 55 a nie sama 5. function wyswietlacz(przycisk) { var nowyWyswietlacz = PoleWyswietlacza.val() + przycisk; PoleWyswietlacza.val(nowyWyswietlacz) } //Tutaj chciałem wprowadzić obsługę przycisków funkcyjnych tzn jak nacisnę + to że ma się dodawać, jak nacisnę = to ma być wynik itd tylko nie wiem jak to zrealizować function przyciskNacisniety() { var przycisk = event.target.innerText; if (przycisk=='=') { oblicz(); } else if(przycisk=='+') { // tutaj mam problem z pobraniem zmiennych } else if(przycisk=='C') { wyczysc(); }else wyswietlacz(przycisk); } //To jest źle function dodaj(){ var zmienna1=PoleWyswietlacza.val(); var zmienna2; alert(zmienna1 +" Zmienna2: "+ zmienna2); } //Tutaj funkcja czyszcząca ekran: function wyczysc(){ PoleWyswietlacza.val(''); } Opisałem jak mogłem, chodzi mi o to jak pobrać drugą zmienną po kliknięciu przycisku + ? Ten post edytował leewang 22.11.2012, 13:00:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:57 |