![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam sobie formularz (Zend_Form) który ma select z trzema opcjami (kategoria, grupa, tresc) oraz 3 pola kategoria, grupa, tresc Chciałbym żeby w zależnosci która opcja z selecta zostanie wybrana wymagane było wypełnienie okreslonego pola. Zrobiłem to na poziomie javascriptu ale to jest rozwiazanie tymczasowe które mnie niezadowala, chciałbym to jakos sensownei rozwiazac na poziomie Zend_Form Jakieś pomysły, ktos cos takiego robił ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Możesz dodawać validator dynamicznie na podstawie requesta w kontrolerze - jak w poście CuteOne
2. Możesz przeciążyć metodę isValid jak rudi23 - to jest dobre, jeśli wiesz, że validator będzie absolutnie customowy i użyjesz go tylko raz 3. Możesz spreparować sam formularz przekazując mu dane z requesta np. w konstruktorze - czyli zrobić to samo co w kontrolerze tylko gdzie indziej 4. Możesz napisać własny validator na tą okazję - to jest dobre, jeśli zakładasz ponowne jego użycie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:14 |