![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
kiedyś prowadziłem podobny wątek, jednak myślałem że sobie poradzę, a tamten poszedł w niepamięć. Przechodząc jednak do konkretów moja stronka: http://dawidbtest.home.pl/foreach/index2.php ( nie wszystkie linki funkcjonują, nie jest to jednak ważne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Zależy mi aby tę stronę przenieść do szablonów smarty. Walczyłem nieco i wyszło mi coś takiego: http://dawidbtest.home.pl/smarty/ , szablon się posypał, w źródle jednak występuje trochę pomieszany kod, otóż w site_header.tpl mam coś takiego: Kod <body> <div id="content"> <div id="top"> Tutaj będzie nagłówek </div> <div id="left"> {include file="site_menu.tpl"} </div> <div id="page"> <h1><center>Witaj na mojej stronie<center></h1> <center> <div id="right"> </div> <div class="clear"></div> </div> </body> A źródło pokazuje (pomijając head i footer): Kod <div id="content"> <div id="top"> Tutaj będzie nagłówek </div> <div id="page"> <h1>Witaj na mojej stronie</h1> <div id="left"> <ul> <li><a href = "index.php?str=">Menu główne</a></li> <li><a href = "index.php?str=galeria">Galeria</a></li> </ul> </div> <div id="right"> </div> <div class="clear"></div> Wiem że wygląda to dość niechlujnie, ale byłbym wdzięczny za każdą pomoc, Z góry dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wygląda kod?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co to jest:
<h1><center>Witaj na mojej stronie<center></h1> <center> 3 słowa <center>.... zadne nie zakończone.... Przecież to podstawy podstaw html... To co ci pokazałem powinno wyglądać tak: <h1><center>Witaj na mojej stronie</center></h1> ps: a tak poza tym to <center> nie używa się już od stuleci... teraz korzysta się ze styli css ps2: dodatkowo otwierasz <div id="page"> ale nigdzie tego diva nie kończysz. To jest parę linijek kodu a Ty robisz tak banalne błędy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:43 |