![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien oto przypadek:
Chcę, aby po najechaniu na 1 punkt w liście zmieniła się wysokość headera, ale nie mam pojęcia jak oddziałowywać zwrotnie w kaskadowości CSS. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się, że to działa w jedną stronę - i nie jest to kaskadowość a bardziej dziedziczenie - kaskadowość w CSS oznacza coś innego. Jedyne IMHO rozwiązanie to JS, dla ułatwienia proponuję jQuery:
Czy jakoś tak ![]() EDIT: błąd Ten post edytował Sephirus 19.11.2012, 16:34:47 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W CSS też się da, ale... tylko w CSS4, czyli w skrócie na dzień dzisiejszy się nie da. Ale warto wiedzieć, ze gdy przyjdzie Ci to zrobić za kilka lat coś takiego już będzie.
Do poczytania: http://dev.w3.org/csswg/selectors4/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 15 Dołączył: 19.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W CSS też się da, ale... tylko w CSS4, czyli w skrócie na dzień dzisiejszy się nie da. Ale warto wiedzieć, ze gdy przyjdzie Ci to zrobić za kilka lat coś takiego już będzie. Do poczytania: http://dev.w3.org/csswg/selectors4/ Nie ma i nie będzie czegoś takiego jak CSS4. Wszystko po CSS 2.1 nazywa się CSS3. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie ma i nie będzie czegoś takiego jak CSS4. Wszystko po CSS 2.1 nazywa się CSS3. Niby dlaczego ma nie być? Skąd te informacje? Logiczne jest, że numeracja idzie w górę i po pewnym czasie raczej na pewno zobaczymy CSS4. Poza tym to akademicka dyskusja. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 15 Dołączył: 19.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby dlaczego ma nie być? Skąd te informacje? Logiczne jest, że numeracja idzie w górę i po pewnym czasie raczej na pewno zobaczymy CSS4. Poza tym to akademicka dyskusja. http://www.xanthir.com/b4Ko0 W skrócie: każdy moduł css ma osobną numeracje wersji i nie będzie zmiany wersji całego css. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się, że to działa w jedną stronę - i nie jest to kaskadowość a bardziej dziedziczenie - kaskadowość w CSS oznacza coś innego. Jedyne IMHO rozwiązanie to JS, dla ułatwienia proponuję jQuery:
Czy jakoś tak ![]() EDIT: błąd W takim razie jak umieścić ten kod i czy mógłby ktoś wyjaśnić jak on dokładnie działa. @edit Okej, wszystko już zrozumiałem. Mam teraz tylko problem by oddziaływać wyłącznie na te li, które pod sobą mają jeszcze ul. Ten post edytował divx_divine 13.01.2013, 20:46:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:26 |