![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić, zeby w akcji formularaza była przekazywana zmienna?
Wiem że możńa to zrobić przez hidden ale to bedzie za duzo zmieniania. Czy jest jakiś sposób żeby to zrobić? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najlepsze w tym wypadku jest HIDDEN. Nie wiem co masz na myśli, że to za dużo zmieniania?
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wankster - ale to mnie przeniesie do pliku index! a ja chce zeby do pliku view.php.
bo mam duzy plik i tam jest gdzieś kilka naście formularzy dok ażdego dowdawać hidden to troche głupie. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(3miel @ 2004-09-10 19:57:56) wankster - ale to mnie przeniesie do pliku index! a ja chce zeby do pliku view.php. bo mam duzy plik i tam jest gdzieś kilka naście formularzy dok ażdego dowdawać hidden to troche głupie. Jak masz problem z nazwą pliku, to: $_SERVER['PHP_SELF']. Moim zdaniem głupie jest dodadwanie inputów z określonym value, gdyż użytkownik może to zmienić. Człowieku, do tego jest HIDDEN! -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
ja pytam sie tylko czy można w inny sposób. no ale jak nie ma na to sposobu to zastosuje HIDDEN
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Patrz, a jakbyś się postarał i napisał na początku porządnie tamtego posta, to miał być szybko odpowiedź, że się nie da, no chyba że użyjesz cookie.
-------------------- Zbiór najlepszych technologicznych artykułów (programowanie, internet, linux)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Wankster @ 2004-09-10 19:53:52)
Po prostu zamiast "index.php" wpisujesz "view.php" i po sprawie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
próbowałem i nie działa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogło nie działać, bo pewnie pola wysyłasz przez POST a zmienna ID była wysłana przez GET i pewnie próbowałeś odczytać ją jako POST, dlatego nie działała.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
odczytywałem jako $_POST['coś']
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:28 |