![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę skrypt, do zmiany języka na stronie - ale to mało istotne tutaj.
Stworzyłem przykładowo taki kod:
Odświeżam stronę, ok dobrze się wyświetla, następnie zmieniam 1==1 na 1==0, odświeżam stronę i co? Wyświetla mi: /favicon.ico Jak to możliwe, skoro zamiana w sesji o nazwie test w ogóle się nie wykonuje, więc powinna zostać tam ścieżka z adresu. Natomiast jak wprowadzę zamiast $_SERVER['REQUEST_URI'], jakiś tekst lub liczbę to działa prawidłowo. W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem? Ten post edytował desavil 18.11.2012, 09:44:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pamiętaj, że sesja wisi jakiś czas... Raz ustawiona będzie wisieć aż do jej zakończenia lub zmiany. A zobacz, że zrobiłeś jej ustawienie, potem zmieniłeś warunek, który się nie wykonuje, ale wynik z ostatniego wykonania wciąż jest pamiętany. Sesja przecież się nie resetuje jak POST czy GET. Jeśli ustawiłeś coś kilka redirectów temu, to i tak to ciągle jest pamiętane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie zupełnie. Ten kod wstawiłem do zwykłego czystego pliku index.php i znajduje się w nim tylko i wyłącznie ten kod, wykonuję i robi się to co opisałem powyżej.
Testowałem również na ciasteczkach (COOKIES) i dzieje się dokładnie to samo, z tymże tutaj raz pojawia "/" a raz "/favicon.ico" losowo podczas odświeżania. Any idea? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:50 |