![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kod. Uwaga, nazwy zmiennych kopiowałem z jednej funkcji tworząc kolejne, dlatego nazwy są takie same, a odnoszą się do czego innego.
Otrzymuję: Fatal error: Cannot access empty property in /home/szymadjg/public_html/Lukasz/attendance/edit.php on line 146 Co robię źle? Ten post edytował Szymad 17.11.2012, 20:59:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale skąd mamy wiedzieć, skoro nawet nie widzimy/nie wiemy gdzie jest magiczna linia numer 146? Poza tym wrzucaj SSCCE, a nie 150 linii kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$oldCountCONFIRM pewnie jest null lub 0
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$this->$oldCountCONFIRM
powinno być $this->oldCountCONFIRM |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Tak tylko jeszcze w kwestii estetyczno-logicznej... W definicji klasy i jej atrybutów nie powinno się im nadawać wartości "na sztywno", czyli: public $CONFIRM_ID = 1; bo to nie miejsce na to. Od tego służy konstruktor. Inna sprawa to sensowność wykonywania niektórych operacji. Zauważ, że getProductsAccompanying() oraz getProductsConfirm() w konstruktorze są kompletnie zbędne. Nic nie robią, nic nie zwracają do użycia, nic nie inicjalizują. Są jednak wykorzystywane wewnątrz pozostałych 2 metod i tam faktycznie to co zwracają jest używane. To co dodatkowo lekko razi także to rzucanie wyjątku w else.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |