![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zastosowanie polecenia <br /> w celu obniżenia stopki jest poprawne,
czy np. lepiej wstawić pustego div-a o określonej wysokości? Problem banalny, ale proszę o odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co chcesz osiągnąć ? Takie rzeczy możesz zrobić za pomocą css i margin.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zastosowanie polecenia <br /> w celu obniżenia stopki jest poprawne, czy np. lepiej wstawić pustego div-a o określonej wysokości? Problem banalny, ale proszę o odpowiedź. Unikaj używania br, w dalekiej przyszłości wylecą ze specyfikacji. Używanie pustych znaczników też nie jest wskazane. Odstępy modyfikujesz przez margin/padding w css. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tomi1985:
eeeee kolego ma być <br> dlatego że jak autor napisał w temacie problem dotyczy HTML'a a nie xHTML'a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, sorry moje niedopatrzenie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tomi1985: eeeee kolego ma być <br> dlatego że jak autor napisał w temacie problem dotyczy HTML'a a nie xHTML'a A gdzie masz do wyboru tag [XHTML]? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) wiem, czepiam się... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam klawiaturę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
hehe nie zakręcajcie mnie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) w dreamweaver cs 6 automatycznie wyskakują znaczniki <br /> jak chce zrobić przełamanie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
i proszę Was... nie odbiegajmy od tematu postu... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sądze, że rozwiązanie moje jest optymalne do tego ... a <br /> to tylko do przełamań służy tak prawde mówiąc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez urazy, ale chodziło mi tylko o poprawność zastosowania "br" i chyba tylko [*] zrozumiał do końca moje pytanie. Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
A gdybym np. zbudował stronę tak, chodzi mi tylko o właściwą pozycję stopki i poprawność html. html <div id="all"> <div id="top"></div> <div id="main"></div> <div id="bottom"></div> </div> css #main{ height:900px; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedzmy, chociaż jeśli chcesz np stopkę mieć na dole czy coś, to poczytaj o sticky footer.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:03 |