![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod:
[c0de:1] 1 [/c0de:1] [c0de:2] 2 [/c0de:2] [c0de:3] 3 [/c0de:3] i teraz powiedzmy , ze $zakres = 2; i chcialbym , aby caly kod zaczynajacy sie od [c0de:X]...[/c0de:X] (lacznie z tagami) gdzie X != $zakres zostal usuniety . w przypadku zneleziena danych pomiedzy takagim ktorych X == $zakres chcialbym , aby tylko tagi znikly. czyli zostanie mi 2 problem lezy tez tu , ze skrypt raczej nie wie ile tagow moze byc , czyli tylko 1,2,3 czy wiecej ... jesli ktos moglby napisac to prosilbym o gotowy kod , ewentualnie moge uproscic , tzn . podawac ilosc tagow ... z gory dzieki za pomoc . Probowalem sam napisac taki kod , ale brak wiedzy z zakresu wyrazen regularnych raczej mi to uniemozliwia ... gdy bede miec wiecej czasu napewno sie naucze stosowania wyrazen ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie przed kilkoma minutami, stworzylem podony regexp:
Kod {@rows:wiersz} abc 123 {/@rows:wiersz} Glownie chodzilo mi o pobieranie zawartosci `abc 123`, wszystko dziala pieknie, nawet jesli jest zageszczone jak w Twoim przypadku, ale wyrazenie sypie sie jesli w pomiedzy tymi sekcjami sa wpisy kilku liniowe. Dlaczego? -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kicaj_ @ 2004-09-10 17:50:29) [...]ale wyrazenie sypie sie jesli w pomiedzy tymi sekcjami sa wpisy kilku liniowe. Dlaczego? Brakuje Ci flagi s -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm ... tylko szkoda ze nie potrafie zastosowac tego co napisaliscie ... :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okey, to masz:
Kod '/(\\[c0de:)(.*?)(\\])(.*?)(\\[\\/c0de:)(\\2)(\\])/is'
-------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
hm ... próbowałem to zastosować z preg_replace / match ale efekt bym mizerny ... mógłbym prosic o raczej pełny kod ? gotowy do zastosowania ...
|
|
|
![]()
|
|
Powinno dzialac... Ten post edytował kicaj_ 11.09.2004, 11:59:11 -------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
ile chcesz pokłonów w ramach wdzięczności ?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:35 |