![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero zaczynam swoją przygodę z tym frameworkiem. Napotkałem być może banalny problem. Stworzyłem stronę z portfolio i jestem na etapie tworzenia panelu administaracyjnego i funkcji dodawania prac do portfolio.
Utworzyłem formularz który składa się z pola do uploadu i wpisania nazwy klienta. Mam problem z tym aby nazwa uploadowanego pliku zapisywała się w bazie danych. Chciałbym żeby nazwa wgrywanego pliku również zapisywała się do bazy danych tak aby można było całość wyświetlać w widoku. Prosiłbym o jakąs małą podpowiedź ponieważ jestem początkujący w temacie codeignitera. Poniżej wklejam kod swoich plików odpowiedzialnych za upload i zapis. controller: portfolio.php
model: Portfolio_model.php
widok: home_view.php
Ten post edytował abcll 17.11.2012, 12:01:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokumentacja CI: http://codeigniter.com/user_guide/librarie..._uploading.html $this->upload->data() This is a helper function that returns an array containing all of the data related to the file you uploaded. Here is the array prototype: Array ( [file_name] => mypic.jpg [file_type] => image/jpeg [file_path] => /path/to/your/upload/ [full_path] => /path/to/your/upload/jpg.jpg [raw_name] => mypic [orig_name] => mypic.jpg [client_name] => mypic.jpg [file_ext] => .jpg [file_size] => 22.2 [is_image] => 1 [image_width] => 800 [image_height] => 600 [image_type] => jpeg [image_size_str] => width="800" height="200" ) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 10:12 |