![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tworzę właśnie skrypt portalu z możliwością dodawania newsów. Każdy news będzie tworzył temat na forum (forum połączone ze stroną), ale nie będę się rozpisywał o planowanych funkcjach ![]() Chodzi o to, iż nie wiem jak pokazać z bazy danych pięć ostatnio aktywnych użytkowników phpbb3
- czy użytkownik nie jest botem - czy użytkownik nie jest gościem Dodam jeszcze, iż wyświtla się nazwa usera i data, ale nie sortuje się od najonwszych... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ORDER BY '$aktywnosc'
Przecież ty tutaj sortujesz po tekście, wiec tak naprawdę nie sortujesz. Sortowanie polega na sortowaniu po polu a nie po tekscie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to jest?
Nie możesz segregować wyników w ten sposób, musi to być nazwa komórki tabeli, jak data, czy coś w tym stylu. Zmienisz to zapytanie na prawidłowe i powinno być ok. Wybierz komórkę, która przechowuję datę ostatniej aktywności użytkownika czy coś w tym stylu, czy też ostatniego posta. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego tak kombinowałem z date, bo te komórki przechowują datę w formacie "1350504230" jak zapewne się domyślasz.
//EDIT Już działa Niepotrzebnie kombinowałem ![]() Ten post edytował misterious 16.11.2012, 12:55:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 04:02 |