![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam prosty skrypt do zalogowania się do konkretnej strefy po podaniu hasła. Chciałem, aby takie hasło można sobie zmieniać co jakiś czas, ale nie z poziomu webmastera - FTP itp, lecz dla laika - poprzez Panel Admina. Podpiąłem taki panel i resztę, logowanie działa, ale mam problem z ukryciem hasła, które pojawia się na stronie logowania. Konkretnie - hasło muszę podać w funkcji: $LOGOWANIE = array('hasło'); Więc wymyśliłem sobie że w miejsce gdzie ma być hasło, podepnę CMS-a, gdzie hasło można sobie uzupełnić z wspomnianego Panelu Admina. Teraz wygląda to tak: $LOGOWANIE = array(include("pass.php")); Działa, odczytuje hasło prawidłowo, ale hasło ustalone w panelu pojawia się na stronie logowania jako czysty tekst (obox boxa). Wiem, że to logiczne, bo w końcu "include" do tego służy, ale myślałem że stuninguję to jakoś, dam jakiś inny parametr i uda mi się to schować, a jedynie przekażę to dalej. Cały dzień walczę, szukam i nic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Czy da się coś w tej materii prosto wykombinować, czy mam szukać innego rozwiązania? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 19:51 |