![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z przekazaniem linku do formularza - który później ma zostać zapisany w bazie.
Napisałem sobie prosty menadżer plików (listowanie katalogu ze zdjęciami) i chciałbym aby po kliknięciu w zdjęcie jego link "wpadł" do formularza, z którego obsłużę później insert do tabeli. Nie mam pomysłu jak to można obsłużyć, byłbym wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedstaw może fragment kodu?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to coś da, bo to zwykłe listowanie katalogu i z niego tylko plików z rozszerzeniem jpg, po czym mam formularz w którym mam wprowadzić tytul i wybrać id newsa
A chodzi mi o to, jak to zrobić, żeby do pola "foto" w formularzu trafiła zmienna z klikniętego obrazka - czyli $file Ten post edytował babatunde 15.11.2012, 12:44:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest jedno rozwiązanie. Jest jeszcze drugie, przy użyciu JS, żeby do inputa trafiła tylko ścieżka z klikniętego obrazka. To dodajesz w sekcji HEAD. Mała modyfikacja Twojego kodu:
Ten post edytował b4rt3kk 15.11.2012, 13:10:23 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 21:55 |