![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem polega na tym że mam strone na lycos.co.uk ,- tam mi działa wszystko bez zarzutu ale jak zaintalowałem pakiet "php Triad for Windows" na swoim komputerze i wrzuciłem pliki do katalogu "/htdosc/projekt" to wyskakuje mi błąd : "Warning: Failed opening 'menu.php' for inclusion (include_path='\apache\includes;\apache\htdocs\;\apache\htdocs\phpmyadmin;')" W pliku index.php(główny plik strony) mam wstawioną funkcje include która wczytuje menu strony. A wygląda ona tak: <? include("menu.php"); ?> aha i plik menu.php oraz index.php są w tym samym katalogu czyli "/htdosc/projekt".I nie wiem co robić. Proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Eeeee masz trochę chyba zamotaną konfigurację Apache'a
![]() gdyż Cytat "Warning: Failed opening 'menu.php' for inclusion (include_path='\apache\includes;\apache\htdocs\;\apache\htdocs\phpmyadmin;')" Tutaj widać 3 ścieżki! A powinna być tylko do apache/htdocs, ale mogę się mylić. Sprawdź konfig serwera. -------------------- Save you mouth for windows!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem tak jak powiedziałeś i nic(nawet niechce się strona wyświetlić).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak masz skonfigurowanego apache, tzn. jaki katalog podałeś jako domyślny katalog zawierający pliki Twojej strony?
szukaj w pliku apache/conf/httpd.conf wersza: <IfModule mod_userdir.c> UserDir "C:/Apache/users/" </IfModule> załóż katalog np. o nazwie projekt w katalogu apache/users i po odpaleniu apache wpisz w pasku adresu przeglądarki: http://localhost/~projekt/ powinna Ci się wyświetlić Twoja strona -------------------- www.mpps.pl
park maszynowy: apache 2.2.22 | php 5.4.0 | MySQL 5.0.10 | phpMyAdmin 3.5.0 | notepad ++ | pilsner urquell |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
include_path='\apache\includes;\apache\htdocs\;\apache\htdocs\phpmyadmin;' daj include_path='\apache\includes;\apache\htdocs\;\apache\htdocs\phpmyadmin;.' różni się tylko jedną kropką na końcu, mały szczegół a cieszy. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:16 |