![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy mógłby ktoś mi opisać działanie wiadomości prywatnych takich serwisów jak nasza-klasa czy facebook (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Chodzi mi oto abym mógł sobie wyobrazić jak to działa. W moim przekonaniu wiadomość prywatna to dodanie do bazy rekordu z dajmy na przykład ID użytkownika 1 (który wysyła wiadomość) oraz ID użytkownika 2 (który ją otrzymuje), później w skrypcie umieszczamy funkcje która będzie wyświetlała wszystkie rekordy z tym ID. Dobrze myślę (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Teraz jeszcze pytanie co do bazy danych... Jak najlepiej sortować wiadomości i gdzie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) stworzyć dla nich osobną bazę danych (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) trzymać wszystkie wiadomości w jednej bazie czy może jakoś katalogować je do użytkowników. z góry dziękuje za pomoc Ten post edytował dareksbs 15.11.2012, 00:14:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Google z frazą: "prywatne wiadomości w php"... pierwszy wynik: Mechanizm prywatnych wiadomości w php.
Kolejne wyniki równie pomocne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:34 |