![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomału kończę już potrzebną mi stronę, pozostała mi wyszukiwarka Marki i Ceny od do oraz usuwanie zdjęć z serwera razem z rekordem w bazie. Mam tu pewien skrypt, byłbym wdzięczy jakby ktoś wytłumaczył mi czemu mi nie działa.
Kod <?php echo'<form action="szukaj.php" method="post">'; echo "<br>wpisz Marke <br>"; echo'<input type="text" name="Marka" id="Marka" value="">'; echo "<br>wpisz cenę od <br>"; echo'<input type="text" name="cena_od" id="cena_od" value="">'; echo "<br>wpisz cenę do <br>"; echo'<input type="text" name="cena_do" id="cena_do" value="">'; echo'<input type="submit" name="znajdz" value="znajdz">'; echo'<input type="reset" value="wyczyść">'; echo'</form>'; ?> oraz Kod <?php require_once 'config.php'; if(isset($_POST['szukaj'])) { $wh = array(); if (!empty($_POST['cena_od'])) $wh[] = 'Cena >= '.$_POST['cena_od']; if (!empty($_POST['cena_do'])) $wh[] = 'Cena <= '.$_POST['cena_do']; if (!empty($_POST['Marka'])) $wh[] = "Marka LIKE '%$Marka%'"; print '<pre>'; print_r($_POST); print '</pre>'; echo mysql_errno(); echo mysql_error(); if (!empty($wh)) $where = 'where '.implode(' and ', $wh); else $where = ''; $zapytanie = 'SELECT * FROM `ogloszenie` '.$where; $wynik = mysql_query($zapytanie); echo "<table cellpadding="1" border=1>"; echo "<tr>"; echo "<td> Marka </td>"; echo "<td> Cena </td>"; echo "<tr>"; while( $wiersz = mysql_fetch_array($wynik) ) { echo "<tr>"; echo "<td>".$wiersz['Marka']."</td>"; echo "<td>".$wiersz['Cena']."</td>"; echo "<tr>"; } echo "</table>"; print '<pre>'; print_r($_POST); print '</pre>'; echo mysql_errno(); echo mysql_error(); mysql_close($connection); } ?> Żeby nie zakładać nowego tematu, napisałem usuwanie zdjęcia serwera razem z rekordem w bazie. Niestety zdjęcie zostaje:( Help Kod if(isset($_POST['delete']))
{ $image = mysql_query('SELECT Zdjecie FROM ogloszenie where Id='.$_GET['Id']); mysql_query('DELETE FROM ogloszenie where Cena=' . intval($_POST['kasowanie'])); unlink($image); echo "Ogłosznie usunięte!"; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:13 |