![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przeczytalem ksiazke o jQuery, no i chcialem sprawdzic swoje umiejetnosci w jQuery tworzac prosty rotator obrazow, i napotkalem juz problem ![]() A wiec: Mam takie kodziki:
i css
Lista z kontrolkami wyswietla sie ladnie od 1 do 5, problem w tym ze po dodaniu position:absolute do #slider ul nie wyswietlaja sie obrazki, i mam problem z przesuwaniem ich. bez position:absolute; wyswietla sie tylko obrazek 1 i nic wiecej. Czy ktos moze mi pomoc z animowaniem takiego slidera? refresh |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na pewno zrozumiales pytanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak, wszystko powinno działać ale trzeba wykonać takie coś w PHP. Inaczej ci pomóc nie umię.
PS: oczywiśćie do php musisz mieć serwer, nie tak jak html! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opiszę, ponieważ trochę zmian jest do zrobienia:
div - niepotrzebny ul - tu dajesz position relative, width, height, overflow hidden ul li - tutaj ustalasz position absolute (element aktualnie wyswietlany ma left 0, cala reszta powiedzmy 9999px ze skryptem widzę że poradzisz sobie bez problemu ![]() PS to tylko jedna możliwość, można też zrobić z np. hide()/show() na li (może nawet i lepsze - z marszy mamy załatwione efekty przejścia między obrazami) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
prosilbym o zbanowanie uzytkownika prawda gdyz tylko wprowadza w blad ludzi i mysli nie nie znam php i nie wiem ze se usune style.css
zastosowalem sie do tych porad no i dalej obrazkow nie widac nie moge se dalej poradzic styl css wyglada tak:
a js i html tak:
Zrobilem jeszcze takie cos, ale w rezultacie nie widac obrazkow
Ten post edytował Raven1122 14.11.2012, 21:34:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wszystko powinno działać ale trzeba wykonać takie coś w PHP. Inaczej ci pomóc nie umię. PS: oczywiśćie do php musisz mieć serwer, nie tak jak html! Chyba jesteś nie do końca trzeźwy? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Moj prblem wciaz nie zostal rozwiazany, po usunieciu overflow:hidden zauwazylem ze obrazki nie ukladaja sie poziomo tylko w pionie. moze to jest problemem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:00 |