![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem.
Posiadam formularz PHP z eksportem do CSV. Generuje się plik o odpowiednich parametrach, który importuje pózniej do docelowej strony. Niestety najmniejszy błąd i występuje błąd podczas importu. Najczęściej chodzi o jakieś literówki. Chciałbym aby taki wygenerowany plik wczytać spowrotem do formularza, abym mógł go sobie przejrzeć w formie tego właśnie formularza, poprawić błędy i wygenerować go na nowo. Czy jest takie coś możliwe? Jeśli tak to co muszę zrobić, jak? Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w linii 18 w kolumnie 15 zrób:
echo $zawartoscPlikuCSV; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrozumiełem aluzję.. jak będzie potrzebny kod to go wstawię, tylko, że jest go trochę..
chodzi o to, że ktoś wypełnia formularz, plik csv automatycznie jest wysyłany do mnie na maila. A ja wczytuję ten plik jakoś do tego formularza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, była tam aluzja byś podał kod
Ale była też odpowiedź: echo $zawartoscPlikuCSV; skoro sam generujesz ten formularz to i sam możesz wypełnić go danymi. A tymi danymi jest właśnie treść pliku csv. Za bardzo nie wiem jaki tu masz problem. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
może zacznijmy tak.. jestem bardzo początkującym w PHP, a chciałbym zrobić tak: zrobić kopię tego formularza i tą kopię trochę zmodyfikować. Mianowicie, zrobić możliwość importu pliku csv, ale jest problem..nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Więc jakbyś mógł, to proszę powiec mi co i jak krok po kroku..
Poniżej wstawię kod, który prawdobodobnie generujeplik csv
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:33 |