![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 3 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chodzi mi o efekt na tej stronie: http://www.owocni.pl/, w momencie przewijania menu się zmniejsza i przechodzi w block z fixed. Nie wiem jak coś takiego osiągnąć, może nie dokładnie ale w sytuacji przewijania jak wywołać efekt np animacji. Z góry dzięki za wskazówki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Menu ma cały czas ustawione position: fixed, w czasie przesuwania dodawane jest tylko dla niego klasa .sticky.
Dla elementów których rodzicem jest element .sticky wykonywane jest przejście (CSS Transition), menu jest zawężane, elementy menu np: "Usługi i realizacje" także dlatego widać efekt uciętego "Zobacz jak pomagamy". Kontakt telefoniczny zamienia się z wyszukiwarką za pomocą zmienionych wartości dla "top". Taki sam efekt można także uzyskać bez pomocy CSS. Ten post edytował toffiak 14.11.2012, 14:04:29 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 3 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale wykonuje się to za pomocą jakiejś czynności - tu wszystko się zaczyna przez ruch kursorem, tak samo mamy jak w jQuery użyjemy "click" które powoduje np. funkcję, bądź słynne "onclic".
Wszystko co napisałeś to wiem, jednak jak nazywa się funkcja bądź co odpowiada za wykonanie funkcji w sytuacji przewijania strony? Oczywiście nie musi to być tak jak na tej stronie, może to być jQuery - mi jest obojętne, jednak nie wiem jak wywołać działanie przy przewijaniu. Ten post edytował ksenonlogin 14.11.2012, 14:16:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz stronę na której jest coś, co działa a ty tego efektu potrzebujesz wypadało by zerknąć w źródło. Np plik common.js i poszukać sticky.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:01 |