![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien dla mnie probelm, nie wiem jak się za to zabrać. Powedzmy że mamy taki tekstu
Kod Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Amet, consectetuer adipiscing wisi diam mauris, consectetuer condimentum ligula, sit amet, orci. <down> Nullam eleifend non, feugiat leo. Suspendisse facilisis faucibus vestibulum. Etiam vestibulum varius. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi facilisis neque, vitae lorem hendrerit nunc felis, nec tellus consectetuer lobortis sed, lectus. </down> chciałbym, aby po "<down>" do "</down>" tekst został ucięty i przypisany do $zmiennej1, w celu dalszego wykorzystania tego tekstu. Bardzo proszę o pomoc, jakiś przykład jak moge to zrealizować Dziękuje z góry -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 17 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skorzystaj z wyrażeń regularnych
-------------------- PDO nie gryzie....
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz tekst w jakimś powiedzmy akapicie <p> i dopiero w nim masz znaczniki <down>, to za pomocą php możesz wyszukać sobie, gdzie zaczyna się znacznik <down> i od tego miejsca do zamknięcia znacznika </p> wyciąć tekst i wrzucić do zmiennej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował b4rt3kk 14.11.2012, 01:05:03 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
I o takiej rozwiązanie mi chodziło, lekko zmodyfikowałem dla własnych potrzeb i działa jak sobie wyśniłem! Dziękuje za pomoc !
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:58 |