![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam problem tak więc robię coś w rodzaju panelu i potrzeba mi pomocy w zrobieniu podstrony jednej - już tłumaczę o co chodzi, mam taki kod.
następnie w tej stronie wypisuje wszystkie pojazdy które są podpisane pod konto - to ładnie działa, każdy pojazd ma swój oddzielny numer id następnie trzeba mi pomóc w zrobieniu podstrony że jeśli kliknie się na pojazd to przenosi na podstronę i tam wypisuje wszystkie dane coś na miarę ....&kategoria=pojazdy&pid=2 i tutaj podstrona dla pojazdu i id 2 i wypis wszystkich danych (z tym poradzę sobie tylko samo stworzenie podstrony jakaś pomoc). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W czym problem, żeby w zapytaniu pobrać z bazy (?) dane na temat pojazdu o ID przekazanym w zmiennej $_GET?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę chaotycznie to napisałeś, i nie wiem jak Ci pomóc ;]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Benioo kolejne forum i poraz kolejny piszesz bezsensowne posty. Skoro nie wiesz o co autorowi tematu chodzi to po kija się wgl odzywasz. ? Co ci da ta ilość postów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytania okej, tam wszystko działa mi chodzi konkretnie o samo stworzenie jakby tej nowej podstrony a wczytywanie tych danych już na gotowej podstronie sobie zrobię - nie bardzo wiem jak zrobić tą podstronę a ten kod powyżej coś nie działa - strona nie chce mi się w ogóle wczytać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odzywam się po to żeby się dowiedzieć jak mu pomóc ;]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytania okej, tam wszystko działa mi chodzi konkretnie o samo stworzenie jakby tej nowej podstrony a wczytywanie tych danych już na gotowej podstronie sobie zrobię - nie bardzo wiem jak zrobić tą podstronę a ten kod powyżej coś nie działa - strona nie chce mi się w ogóle wczytać. Tworzysz dwa pliki php. Jeden np. lista.php, drugi szczegoly.php. W pierwszym wczytujesz całą listę:
W drugim pliku szczegoly.php:
Oto prosty schemat czynności które musisz wykonać. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
A po prostu nie da się to zrobić w pliki php w którym mam kod bez tworzenia nowych? Nie chce zbytnio mieszać - cały kod tego panelu co robię mam w gp.php cała ścieżka do 'modułu' pojazdy wygląda tak /gp.php?id=postac&uid=28&kategoria=pojazdy - jak widać dla każdego uid jest to zrobione po prostu pętla i chce dodać na końcu coś w rodzaju gp.php?id=postac&uid=28&kategoria=pojazdy&pid=idpojazdu z bazy i wtedy się wyświetla cała podstrona tylko jakby środek się zmienia - jeśli ktoś nie rozumie za bardzo o co mi chodzi to jeśli ktoś będzie chętny to pokażę jak to wygląda w praktyce - na skype czy na czymś wytłumaczy potem napisze się to tutaj.
|
|
|
![]()
|
|
Więc w czym problem, żeby zamiast całej tej listy pojazdów (?), dać tylko 1 o konkretnym id przekazanym przez $_GET? Mniej więcej taki warunek:
Zresztą, jak napisał to Wazniak96 kilka postów wyżej. Jeśli chcesz bardziej konkretnej pomocy to nie kombinuj tylko wstaw odpowiedni fragment kodu. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
mówiłem że ten kod nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa, a dokładniej? Wyświetla errory, biała strona czy co?
Druga sprawa, potrafisz coś z PHP? Bo chcesz gotowca a to zły dział do tego. Odpowiedzi już padły. Pokaż najnowszy kod ( z tym sprawdzaniem pid) i wtedy zobaczymy. |
|
|
![]()
|
|
mówiłem że ten kod nie działa. Ja również mówiłem, że jeśli oczekujesz bardziej sprecyzowanej odpowiedzi to przedstaw cały kod. Bez tego to jest wszystko co możemy Ci zaoferować. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa, ponieważ najpierw podałeś, że w linku będziesz przekazywał $pid, więc pod to napisałem kod. Potem pewnie dałeś w zapytaniu id a w linku pid przez co nie znajdywało wyników albo dałeś w linku id przez co warunek się nie zgadzał i pokazywało wszystkie zamiast tych których szukasz.
Wklej kolego cały kodzik albo powiedz co ci konkretnie nie działa. I pisz dokładniej. Hogwardu raczej tu nikt nie skończył ;P |
|
|
![]()
|
|
proszę was bardzo w takim razie - tutaj macie kod cały tej kategorii pojazdy http://pastebin.com/YqtzQMr5 . Co do pytania - coś umiem, oczekuje tylko jakiegoś nakierowania jak zrobić to co nie wiem - nie potrzeba mi kodu, choć może być.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 01:22 |