![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Leo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak w temacie,książki o PHP odpadają,bo po prostu wygodniej mi jest uczyć się na kursach.Czy ktoś mógłby mi napisać,co mam zrobić aby być w temacie programowania bynajmniej ogarniętym. Marzy mi się(Może kiedyś będą to realistyczne plany)stworzyć swoją grę przeglądarkową. Wiem że to nie takie hop siup,także nie musicie mnie w tym uświadamiać,tylko proszę Was o jakieś sprawdzone kursy online,metody nauki,ćwiczenia tak abym był jak najbliżej swojego marzenia.Od razu zaznaczam,że nie wystarczy mi napisać:"Po prostu ucz się"gdy to jest kompletnie bezsensu,no chyba że poprzedzone jakimś kursem/poradą etc. Za programowanie wziąłem się już dawno,jednak od kilku dni mam dopiero samozaparcie,aby ruszyć dupę i się czegoś nauczyć.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
--Leo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmmm,okej,a co później?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Książka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 10 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Leo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mianowicie chodziło mi o jakieś ćwiczenia po przeczytaniu tego co mi kolega podrzucił
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zestaw ćwiczeń:
1. Zrób 2 tabele w bazie danych, wypełnij je przykłądowymi rekoradami i wyświetl je na ekranie 2. Utwórz klasę samochód i dodaj do niego atrybuty + kilka metod. 3. Rozszerz klasę samochód o klasę model i dodaj do niego atrybuty + kilka metod. Nie ma czegoś takiego jak ćwiczenia. To nie są zadania w matematyce. Masz na coś pomysł i to robisz. Ten post edytował IceManSpy 10.11.2012, 22:29:39 -------------------- |
|
|
--Leo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Co bym nie napisał,to mi dogryzacie.Chodziło mi o ćwiczenia do każdego działu,pisałem przecież że jak chcesz mi na szybko odpowiedzieć,to lepiej w ogóle nie odpisuj.Zapewne nie ma czegoś takiego jak "ćwiczenia do każdego działu"aczkolwiek chodziło mi o jakieś rady,które być może dla Was są oczywiste,a dla mnie to garść wiedzy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam ćwicz zdobytą wiedzę. Rób skomplikowane ify, pętle, a potem obiektówka. Czego chcesz od nas więcej?
My nie jesteśmy paniami czy panami w szkole, którzy zadają zadanka domowe i ćwiczenia. My służymy radą i pomocą na konkretne przypadki. Ten post edytował IceManSpy 10.11.2012, 22:53:21 -------------------- |
|
|
--Leo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jako że jesteście dużo bardziej doświadczeni,liczyłem na fachową pomoc.Oczywiście,wszystko zależy ode mnie,ponieważ to ja mam się nauczyć,jednak wy możecie mi tą naukę ułatwić...No cóż,zabieram się do lektury.
|
|
|
![]()
|
|
Wskazaliśmy ścieżkę, jak będziesz mieć problem to zarejestruj się i pytaj. Wtedy na pewno dostaniesz konkretną odpowiedź na konkretny problem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 11:09 |