![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod java script:
Menu normalnie dziala, czyli po kliknieciu pozycji w menu zas po kliknieciu pozycji w submenu przenosi poprostu do adresu do ktorego kieruje, i nie wykonuje zadnej instrukcji z $("ul.submenu li a").bind('click', function(event) { var $link = $(this).attr('href'); $('#content').load($link); event.preventDefault(); }); refresh Ten post edytował Raven1122 10.11.2012, 18:15:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż online wraz z html.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam to na localhoscie a nie mam serwera zaraz wstawie html
odswiezam refresh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pamiętam czy bind działa na dynamicznych elementach... Można spróbować funkcje on
-------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]()
|
|
dalej nic sie nie dzieje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj sobie nowsza wersje jquery
bo ta co masz
jest stara.. -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]()
|
|
ok, teraz click reaguje, tylko teraz nie chce zaladowac pliku z href
|
|
|
![]()
|
|
przewaznie href masz puste, wiec nie ma czego ladowac.
zainstaluj sobie firebuga, lub uruchom chrome i tam masz console do js. Zobacz jaki błąd Ci sie wyswietla, po kliknieciu w submenu... -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]()
|
|
klikam addforum ktore ma napisane w href zeby zaladowalo php pgaes.php
No i wciaz jest problem bo: na kliknieciu jest ul.submenu w tym momencie nie przenosi, ale jak dal do tego ul.submenu li a to juz przenosi do linku, a ja potrzebuje atrybut elementu a nie submenu wiec musze miec ul.submenu li a wiec nie bylo to poprawne rozwiazanie |
|
|
![]()
|
|
ja podalem cos takeig, a to bylo poprawnym rozwiazaniem. zobacz do konsoli js jakie bledy masz, zawsze mozesz sobie w kod wpisac console.log($link); i dowiesz sie co Ci pobiera.. -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]()
|
|
w konsoli nie mam zadnych bledow, zaraz sprawdze to rozwianaznie
Dziala ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 05:19 |