Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript] Dostęp do zawartości obiektu iframe zawierającego stronę z innej domeny, Cross Domain Iframe innerHTML + aktualny URL
--konrad1811--

Goście

Witam szanowne grono.

Dziś cały dzień badałem temat dość ciekawy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Mamy obiekt iframe w naszej stronie internetowej. Ten iframe zawiera inną stronę internetową (zupełnie inną).

Oczywiście jeśli klikamy w linki strony w iframe przechodzimy na rózne jej podstrony. Jednak nie zmienia się atrybut "src" obiektu iframe, dlatego za jego pomocą nie uzyskamy aktualnego adresu.

1. Pytanie jak uzyskać aktualny adres podstrony www w obiekcie iframe. Atrybut src dopada - jest stały od początku załadowania strony, mimo, że klikamy podstrony w iframe

2. Dodatkowo pytanie jak mieć dostęp do zawartości obiektu iframe - innerHTML, aby móc go przetwarzać i analizować?

Znalazłem taką informację (kod),

http://gem-session.com/files/widget.js.erb

ale nie jestem pewien jak go użyć i czy mogę opuścić kod skryptu eruby [chcę mieć po prostu html+javascript, gubię się jak jeszcze to wszystko jest w jakimś dodatkowym skrypcie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.12.2025 - 09:12