![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
To już mój drugi problem, w tym skomplikowanym(jak dla mnie) skrypcie. Mianowicie stworzyłem prosty skrypt logowania(dane do pliku, potem z pliku ...) jest świetny. Problem pojawia się w podstronach. Podstrony ładuję za pomocą glowna.php?id=xxx. Czyli za pomocą if'a includuje odpowiednie podstrony. Niestety, mimo myśli że zrobienie tego w 1 pliku ułatwi mi naprawdę pracę(właśnie przy tym skrypcie logowania) problem pojawia się właśnie przy podstronach. Wartości z tablicy $_POST znikają. Zaliczenie się zbliża, ciężko pracuję ... Czytałem już o sesjach, nawet próbowałem stworzyć, ale dane w $_SESSION['user'] i $_SESSION['haslo'] również nie chcą się zapisać. Plik: glowna.php CLICK Reasumując: Jak zapisać te zmienne z tablicy $_POST, by przetrwały odświeżenie(przejście do podstrony) ? Ten post edytował bertek 9.11.2012, 20:36:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
logowanie:
jeśli poprawne dane to startujesz sesję tworzysz zmienną sesyjną np $_SESSION['zalogowany'] podstrona x: startujesz sesję sprawdzasz czy isset($_SESSION['zalogowany']) Ot cała filozofia. Ten post edytował Damonsson 9.11.2012, 20:42:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//Tak jak pomyślałem, skrypt poprawiłem, dziękuję za pomoc ! Obecnie wszystko działa !
Ten post edytował bertek 9.11.2012, 21:27:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:04 |