![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z przeszukiwaniem tablicy a konkretnie z uzyskaniem klucza indeksu:
mam tablicę $tablica_a w której znajdują się tablice asocjacyjne: Kod $tablica_a = array( 'klient1' => array( 'imie' => 'Anna', 'miasto' => 'Wroclaw' ), 'klient2' => array( 'imie' => 'Katarzyna', 'miasto' => 'Wroclaw' ), 'klient3' => array( 'imie' => 'Anna', 'miasto' => 'Krakow' ) ); Poszukuję funkcji która przyjmie za parametr jeden z indeksów "małych" tablic, np imie i zwróci tablicę indeksów tablicy $tablica_a gdzie występuje podane imię. Coś na zasadzie pobierz_indeksy('Anna'); - funkcja zwróci tablicę array('klient1', 'klient3'); czyli taki SQL na tablicy (SELECT id WHERE 'imie' = 'Anna') z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/function.array-walk-recursive.php polecam przyjrzeć się komentarzom
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 03:43 |