![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką sobie o to tablice
I teraz chciałbym coś zrobić żeby dodać do tej tablicy np. $do_wstawienia = Array('id' => '57', 'ord' => '3' ); w dowolne miejsce (niech by było np 1) i żeby indexy tablcy sie posortowały.. Da się takie coś zrobić ? Ew może można taki myk zrobić już z poziomu mysql'a ? Bo mam sobie elementy które są w sortowane wg pola ord. i teraz chciałbym zrobić taki myk że przesuwam na początek jakiś element i no i mam 2 elementy z indexem zero, to teraz żeby ten co był zrobił się jedynką, jedynka dwójką , dwójka trójka itd.... ? Znalazłem gdzieś coś takiego
Ale to nie chce mi dodać tablicy do tablicy, robi Array ( [0] => Array ( [id] => 57 [ord] => 3 ) [id] => 57 [ord] => 3 [1] => Array ( [id] => 58 [ord] => 2 ) Prawie... ale jednak nie, może ktoś ew wie jak to poprawić ? Ten post edytował Mayka 9.11.2012, 15:00:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz gotową funkcję http://pl1.php.net/manual/en/function.arra...shift.php#83808
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, jutro ją przetestuje
![]() Funkcja działa, wszystko ok, tylko jak teraz zrobić żeby to ID które jest dodawane kasowało to które już jest ? Bo teraz mam dodane, posortowane tak jak miało byc - ok ale mam dwa elementy gdzie id jest np 11.. To sobie wymyśliłem funkcje do przeszukiwania
No i sobie usuwam ta wartość ale teraz nie zgadza mi sie index.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że tabliczkę przekazujesz do tej funkcji (co Ci dałem linka) przez referencję, może spróbuj unset się pobawić w tej funkcji.
Ten post edytował amii 12.11.2012, 16:16:40 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem, dzieki jeszcze raz za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:17 |