![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewne zamiary i potrzebuje pewnego rozwiązania. Załóżmy że mam forum z dość dochodowymi reklamami. Jak legalnie sprzedać komuś procentowy udział w tych zyskach? Oczywiście DG nie mam. Chciałbym zrobić to z poziomu zwykłego konsumenta. Ewentualnie w grę wchodziła by jeszcze sprzedaż X% części całego forum. Jak to legalnie zrobić? Na jakich zasadach
![]() Zależy mi na jakimś rozsądnym rozwiązaniu, bardzo proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejdź się do prawnika, on udzieli ci właściwych odpowiedzi a nie domysłów (jak często bywa na forum)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawnik też człowiek, może tu zajrzy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz dochodowe forum powinno cię stać na porady prawne.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez bym radził iść do prawnika, tutaj ktoś może najzwyczajniej na świecie się pomylić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 3 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jesteś właścicielem forum które regularnie (słowo klucz) daje przychód Twoim "obowiązkiem" jest założyć działalność gospodarczą. Jedyne odstępstwa jakie przychodzą mi do głowy to gdy przychód w ciągu roku jest mniejszy niz 3000 zł, lub gdy działalność forum prowadzisz poza granicami kraju.
Zaznaczam, ze nie jestem prawnikiem ![]() ![]() -------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
Mój blog łebmasterski (po angielsku) Web Development Blog. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:40 |