![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Parala- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Od niedawna zacząłem się bawić HTMLem. Dzisiaj starałem się zrobić taką tabelkę: ![]() Komórki 2 i 8 mają taką samą szerokość jak komórka 5. Komórki 4 i 6 mają taką samą wysokość jak komórka 5. Narożniki, 1,3,7 i 9, są niezmienne. Komórka nr. 5 będzie zawierała tekst i jej szerokość i wysokość będzie ulegała zmianie. Myślę, że na obrazku widać to dosyć dobrze ![]() Czy ktoś ma na to jakiś sposób? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to akurat dosyć proste. Czy oprócz HTML bawisz się też CSS? Robisz to na div-ach oczywiście? A tak przy okazji, czemu mają służyć komórki naokoło 5? Co ma tam być? Jeśli nic, to może wystarczy jeden div z jakimś określonym margin lub border?
A ogólnie, to wystarczy nadać im odpowiednią width i height za pomocą css. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie, daj wymiary na sztywno
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Daj:
- tabeli width: 100% - komórkom 1, 3, 7, 9 stałą szerokość (np. width: 20px) Tyle. Powinieneś uzyskać oczekiwany efekt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 23:25 |