![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem zapewne jest to bardzo latwe:)
Moj problem polega na tym ze ignoruje zmiane wartosc w bazie wyglada to tak wartosc varchar(30) utf_general_ci parametr varchar(30) utf_general_ci dodam ze oba sa to takie krotkie teksty hmm wartosc i parametr sa dobrze zdefiniowane sprawdzalem echo zastanawia mnie od ponad godziny co zrobilem nie tak i nie moge do tego dojsc:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Podaj pełne zapytanie, które Ci nie działa, teraz ciężko stwierdzić jakiej wartości Ci nie update-uje.
-------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm w bazie gatunek to np."pokemon1" a nowygatunek to np."pokemon2" a te pelne ktore tam bylo jakis dzialajcy fragment to to samo tylko ma cos po przecinku usunalem to juz i zrobilem osobne, ktore tez nie dziala:) Ten post edytował Toskan 8.11.2012, 20:01:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dialog:
- Panie doktorze, jestem chory - ale jakie masz objawy? Kaszel? Gorączka? Dreszcze? - No przecież mówię: chory jestem Na razie tyle się dowiedzieliśmy. Rozbij to na:
i podaj, co ci się pojawiło. Bez tego to jest wróżenie z fusów, a dyskusja bezcelowa. A w ogóle to najlepiej podaj kod. P.S. oczywiście wcześniej masz mysql_connect, i on nie pluje błędem, prawda? Ten post edytował abort 8.11.2012, 20:12:35 |
|
|
![]()
|
|
calego kodu nie ma sensu dawac
Caly kod dziala, z wyjatkiem tego:) poprostu pomija jakby tego nie bylo mam np takie cos
tutaj reszta sie wykonuje z wyjatkiem zmiany gatunek:) @przepraszam to wypluwa "update pokemon_pokemony_gracze set gatunek = Ivysaur where gracz_id = 1 and pesel = 15Unknown column 'Ivysaur' in 'field list' " nie byl spelniony warunek zeby cos wypluwalo:/ Ten post edytował Toskan 8.11.2012, 20:23:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu przyjmij taką zasadę, że jak nie działa Ci zapytanie SQL to wyświetl je sobie razem z parametrami i wklej do PHPMyAdmin i zobacz co jest nie tak.
powinno być
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
rozwiazalem problem wiedzialem ze to cos latwego ale bardzo mi w tym pomogles bo on szukal kolumny
kod powienien wygladac tak:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:14 |