![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-adusko99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Stworzyłem prosty szablon strony w php z wykorzystaniem inkludowania menu (menu.php) i ładowania podstron (link1.php, link2.php, link3.php): ---------------- Menu główne: link1 link2 link3 .. ---------------- treści treści treści treści treści treści treści treści ---------------- stopka ---------------- na jednej z podstron chciałbym zrobić stałe podmenu które podzieliło by podstronę na kolejne dwie części i ładowało tylko wybrane treści z podmenu. rzecz jasna Menu główne było by nieodświeżane ani podmenu. Tak tylko aby zmieniały się treści podmenu. ---------------- Menu główne: link1 link2 link3 .. ---------------- Podmenu: relacja1 | relacja2 | ..etc ---------------- treści treści treści treści treści treści treści treści ---------------- stopka ---------------- Prosze aby zasugerować gdzie szukać pomocy. Dziękuję serdecznie. |
|
|
-adusko99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy jest ktoś kto mógłby pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze sprobuj SMARTY
![]() szablony, oddziela php od html, itp. -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok
mam index.php
i menu.php
i na stronie relacje.php (chodzi o relacje z imprez) chciałbym utworzyć stałe podmenu aby przemieszczać się po opisach relacji. ![]() chciałbym utworzyć taką strukturę: Relacja1 Relacja2 Relacja3 <<<<----- odnośniki ------------------------------------- TREŚCI TREŚCI TREŚCI TREŚCI Oczywiście zachowując menu główne na górze jak w szablonie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jak dasz zamiast inlude cos takiego
|
|
|
-adusko99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiesz to menu działa - jest też opatrzone kodem html ale nie wklejałem go tutaj.
Zatrzymałem się na stronie relacje.php. do której mnie on przenosi no i tam chciałem zrobić kolejny podziął na podmenu i wyświetlanie treści. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 22:55 |