![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie:
czy da się napisać skrypt który będzie tak działał: 1. Użytkownik klika w link do pewnej strony z formularzem (nie mojej) 2. Po załadowaniu strony użytkownik wpisuje dane, a skrypt sprawdza czy nie wpisał tam np. dasdas Jeśli wpisał np. dasdas to użytkownik zostaje automatycznie zbanowany. Chodzi o to aby zrobić "nakładkę" do weryfikacji na nie swoją stronę. jeśli się da to w jakim języku? może jakieś przykłady? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP po przesłaniu formularza jesteś w stanie to wyłapać i sobie porównać.
Przykład ? Chociażby najprostszy skrypt logowania Ci to pokaże, że jakoś to wyłapujesz, jakoś możesz porównać itd. Ten post edytował Szymciosek 8.11.2012, 18:25:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ten formularz nie jest na mojej stronie i nie jest przesyłany do mnie...
refresh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pewien sposób jest to możliwe. Tylko, że użytkownik nie przechodzi na stronę, a Ty ją dla niego pobierasz i otwierasz u siebie za pomocą CURL-A, żeby wyglądała jak w oryginale, tylko że preparujesz własny kod, który dodatkowo zapiszę zawartość pól formularza. Nie jest to w 1oo% pewny sposób, zależy od zabezpieczeń na stronie, którą otwierasz.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi o strony pochodzące z sieci afiliacyjnych więc nie wiem czy pobieranie strony curlem byłoby dobrym pomysłem...
Przykładowa strona na którą przechodzi użytkownik: http://nokia.dozgarniecia.pl/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o strony pochodzące z sieci afiliacyjnych więc nie wiem czy pobieranie strony curlem byłoby dobrym pomysłem... Przykładowa strona na którą przechodzi użytkownik: http://nokia.dozgarniecia.pl/ W takim razie nie ma innej możliwości. Albo pobierasz ich formularz, albo tworzysz własny formularz, który przesyłasz na ich stronę. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:39 |