![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem z Jquery UI oraz z AJAX. Założenie jest takie ze mam sobie dialog boxa i go odpowiednio wyświetlam i teraz w skryptcie js wyswietlam go jako dialog po kliknieciu na odnosnik.
I to wszystko działa. Jednak po kliknieciu na link chce pobrać za pomocą ajax treść nową do diva content-slider. Robie to oczywiście za pomocą funkcji live
I tutaj rodzi sie problem. Nie pojawia sie nowa zawartosc. Probowalem juz roznych konfiguracji wlaczen i wylaczen dialog boxa. Dodatkowo sprawdzalem funkcja alert czy otrzymuje dane. Dane otrzymuje poprawnie. Wie ktos jaka moze byc tego przyczyna? Z góry dziekuje za odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam że tak jak napisałeś, dane wysyłane są poprawnie i odbierane także poprawnie, co można sprawdzić np.: w Firebugu, sprawdź jeszcze ile masz elementów #content-slider na stronie, powinien być tylko jeden.
Kod console.log($('#content-slider').length); Widzę że nie korzystasz z nowszych wersji jQuery. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie jest jeden.
Zrobiłem sobie specjalnie nawet test stronke gołe body prawie z jednym divem i to samo. Jedyna rada na to jaką znalazłem to zrobić dialog("destroy") i zaraz potem dialog("open"). Edit: Przepraszam za dwa wątki. Zmulił mi internet. Ten post edytował Naster 8.11.2012, 22:24:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj firebug, zobacz czy nie ma błędów (bo piszesz że alertujesz, to nie jest debugowanie), co zwraca request, wrzuć gdzieś kod żebyśmy mogli zobaczyć.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:35 |