![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem trochę natury koderskiej/trochę technicznej a mianowicie czy dla poniższego kodu (nie używając tablic w miejsce name) da się w jakikolwiek sposób odczytać wartość zaznaczonych wszystkich checkboxów? Oraz czy poniższe użycie kodu jest prawidłowe (nie mogłem nigdzie w sieci znaleźć informacji czy używanie tego samego "name" dla kilku checkboxów w ramach tego samego pytania jest dozwolone. A jeśli dozwolone to jak odczytać pozniej wartosci w przypadku gdy użytkownik zaznaczył wiecej niż jedną, bo poniższy kod PHP odczyta zawsze tylko jeden zaznaczony checkbox, a nie wszystkie...
Ten post edytował lamcpp 7.11.2012, 22:54:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy, że w name dla grupy checkboxów dasz
i potem traktujesz $_POST['pi'] jak tablicę czyli zamiast żeby wyświetlić dajesz Ten post edytował kokers 7.11.2012, 23:29:28 -------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2012 Skąd: Września Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kalafior122 Będzie działać... w założeniu nawet w nieskończoność
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:19 |