![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki, że mam 2 złączenia typy LEFT, ale tylko jedno z nich działa jak potrzeba. Gdy pierwsze działa dobrze, to wyniki dla każdego rekordu z pierwszego złączenia przenoszą się do wyników z drugiego złączenia i na odwrót w zależności od sposobu użycia GROUP BY. Męczę się z tym już 2 dzień i nic nie mogę zrobić.
Posiadam też zapytanie które złącza w sumie 6 tabel (te dwie i 4 inne + ADDONS), ale odkryłem, że konflikt zachodzi tylko pomiędzy złączeniami tabel RATES i INSTALLATIONS. Z innymi nie ma najmniejszych problemów. Tabela RATES:
Tabela INSTALLATIONS:
Zapytanie, które prawie działa (wyniki z 2 JOINa do 1 JOINa):
Po zamianie r.id na i.id w GROUP BY wyniki z 1 JOINa są przenoszone do każdego rekordu dopasowanego z 2 JOINa tzn, że jak dopasowań z 1 JOINa było 4, a za 2 JOINa 5 to wartości z 1 JOINa są przenoszone do 5 rekordów z 2 JOINa. Zapytanie, które prawie działa z 6 złączeniami
W uproszczeniu problem wygląda tak: ZŁĄCZYĆ TABELE RATES I INSTALLATIONS Z TABELĄ ADDONS Doszedłem do czegoś takiego, ale działa podobnie:
Troszkę zagmatwane, ale mam nadzieje, że ktoś mniej więcej wie co mam na myśli i mi pomoże. Z góry dziękuje za pomoc. MAM! Pokaż wiersze 0 - 8 ( 9 wszystkich, Wykonanie zapytania trwało 0.0063 sekund(y))
Mała optymalizacja i będzie cacy ![]() DO ZAMKNIĘCIA / USUNIĘCIA Ten post edytował zamper 7.11.2012, 18:24:31 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:18 |