Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Lista artykułów w AJAX i history.back, Jak to ze sobą połączyć
Sephirus
post 7.11.2012, 13:02:07
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wink.gif

Napotkałem na swojej drodze pewien problem. Sprawa wygląda tak:

Na stronie znajduje się lista artykułów (np 10 pierwszych artów). Pod nią znajduje się przycisk typu "pokaż więcej", który po kliknięciu AJAXem doładowuje pod wyświetlanymi artykułami kolejną ich paczkę. I tak sobie można klikać a lista się powiększa. Każdy element listy artykułów posiada link do tego arta. Kliknięcie na link powoduje przejście do artykułu i teraz jak user na nim kliknie back w przeglądarce to cofany jest do poprzedniej strony ale lista znów zawiera jedynie 10 pozycji.

I oto pytanie: Jak zrobić (pomysły/sugestie) aby po kliknięciu back user zobaczył listę w takiej formie w jakiej ją zostawił czyli rozwiniętą o tyle stron o ile była rozwinięta? sad.gif

--------------------
If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;)
Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka...
Go to the top of the page
+Quote Post
Divinity
post 7.11.2012, 17:11:51
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Możesz skorzystać z pluginu hashchange (http://benalman.com/projects/jquery-hashchange-plugin/ (dla zapewnienia wsparcia dla starszych przeglądarek) i przypiąć do zdarzenia hashchange obsługę ładowania kolejnej porcji danych. Jako hash ustawiasz sobie liczbę wpisów do pobrania. Dzięki temu masz linki postaci http://mojastrona.pl/wpisy/#40, pobierasz ten url i na jego podstawie wyciągasz interesującą Cię liczbę wpisów.

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem ;]
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:27