![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dopiero zaczynam zabawe w javie i nie mam pojecia dlaczego nie dziala moj prostacki skrypt. Skrypt ma na celu wyeliminowac jedna opcje z 4 do wyboru, aby nikt jej nie kliknąl.
Moga byc bledy w value, name czy id poniewaz myslalem ze tam tkwi problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ID jest niepowtarzalne w skali struktury DOM danego dokumentu HTML. Popraw ten kod.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jakby mi ktos powiedzial do ktorego id mam zastosowac id="lista" to bylbym wdzieczny poniewaz zmienialem setki razy tu tam i dalej nie dziala
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj id tylko select-owi i później w Google "select value js". Poczytaj o zdarzeniach. W Twoim wypadku będzie to zdarzenie onchange.
Np. http://stackoverflow.com/questions/5416767...-selected-value - Już nie mówiąc o tym, że masz zmienną napis2, a wyświetlasz zmienną napis. - Nie windows.onload tylko window. - staraj się nie mieszać JS z HTML w jednym dokumencie - rozpocząłeś zabawę w javaScript , nie w Java -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiem panowie wam tak. Bawie sie caly czas z tym i w dalszym ciagu nie wyskakuje mi komunikat jak zostanie zaznaczona jakakolwiek opcja. Moze mi ktos prosto napisac dlaczego ? Teraz skopiowalem kod z pewnej strony aby zobaczyc czy tylko komunikat mi wyswietli i dalej nic
Ten post edytował merid 11.11.2012, 17:10:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 8 Dołączył: 25.02.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wielki dzieki za napisanie tego skryptu tylko to dalej nie rozwiazuje mojego problemu dlaczego to nie dziala z moja koncepcja
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 8 Dołączył: 25.02.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień:
onclick="lista();" na onclick="lista2();" i tak samo deklaracje funkcji na lista2. ;] |
|
|
![]()
|
|
wielkioe dzieki. Teraz dziala tylko powiedz mi dlaczego dodanie cyfry 2 zmienilo wszystko
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Być może nazwa funkcji nie może być taka sama jak id select'a
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 13:23 |